Om KarlsonHus   Våra hus   EKOMER    Bildgalleri   Återförsäljare   Hemma hos   Jobba med oss   Prenumerera  
 Huset på livstid   Hur fungerar det?   EKOMER system Massivträ   Mer om EKOMER   Villa Finland 
 

EKOMER system Massivträ

I samarbete med Thoma Holz tar vi nu nästa steg i utvecklingen av våra sunda, energismarta hus och erbjuder väggar i 100 % massivträ. Det bästa valet du kan göra för miljön, din hälsa och din boendekomfort.
 

Holz100 är namnet på en massiv trästomme som är komplett giftfri och obehandlad. Den sammanfogas med pluggar i bok, varken metall eller lim används. Det innebär att inga giftiga ämnen kan läcka ut från väggen, och det finns inga köldbryggor i konstruktionen.

Träet är så kallat månträ som fälls en viss tid på året. Det torkar naturligt, är särskilt tätt och ruttnar inte. Tillverkaren Thoma ger 50 års garanti mot röta och mögel.

Väggarna avskärmar högfrekvent strålning. De erbjuder utmärkt ljudisolering med hela 63 dB och sätter världsrekord i värmeisolering med ett lambdavärde på λ = 0,079 W/m*K för en Holz100thermo-vägg.

Utsidan kläs med panel och tilläggsisoleras med 145 mm cellulosa eller träfiberisolering, vilket ger ett U–värde på 0,1 W/m2K.

 

Mellanbjälklaget utförs i massivt trä som färdigt innertak, på ovansidan byggs ett installationsutrymme på 70 mm. 

 

Holz100 är 3-5 gånger så brandsäkert som en vanlig träregelkonstruktion. Materialet är diffusionsöppet och vindtätt. Eftersom träet är så tätt (ca 445 kg/m3) är det termiskt stabilt vilket ger en god komfort inomhus. Rummen kyls inte ner så lätt. 

 

Holz100 värmeisolerar dubbelt så bra som vanligt trä och limträ. Därför kan man bygga förhållandevis smala massiva väggar (ca 30-40 cm) och ändå uppnå toppvärden för värmeisolering.

 

Träet är koldioxidnegativt i ett livstidsperspektiv, dvs. det har tagit upp mer koldioxid än vad som avges under bearbetningen till färdig produkt.

 
Då Holz100 mest är tillämpligt för offentliga byggnaderr och deras komplexitet, så har vi även ett samarbete med leverantörer som erbjuder massivträstommar för mindre byggnader såsom villor och lägenheter.
 
AKTUELLT
 
 

HUR GÅR BYGGET TILL?