Om KarlsonHus   Våra hus   EKOMER    Bildgalleri   Återförsäljare   Jobba med oss   Hemma hos   Prenumerera  
 Nyhetsarkiv 
 

Se ett hus byggas på 2,5 minuter

130513


I holländska Oostkapelle. 1,5 km från havet, uppförs just nu ett Oxelö som sommarresidens åt en familj från Luxemburg. Huset är byggt i Ekomer-utförande och har liggande vit panel. Kameran fångade hela processen när stommen restes.

 

Se hur huset blir till på blott 2,5 minuter!

Sveriges första plusenergihus invigt i Växjö

130513

Nu är ett unikt projekt i Europas grönaste stad inflyttningsklart. Åsaliden är det första huset som ger mer energi tillbaka än det förbrukar.

 

Huset har konstruerats och byggts av Miljösmarta hus i Småland, där KarlsonHus ingår, på uppdrag av Växjö Energi AB. Åsaliden är en villa i typisk Smålandsanda på 180 kvadratmeter.

Materialen är noga utvalda enligt Ekomer-konceptet vilket gör att huset får en positiv påverkan på koldioxidutsläppen. Återvunnen aluminium på taket, en fasad som är tryckimpregnerad med linolja, golv av natursten, fönster med extremt lågt U-värde, cellulosa och fårull som isolering, högklassiga vitvaror, ledlampor, smart uppvärmning med en vattenmantlad kamin, solfångare, solceller och intelligent styrning är några av de speciella egenskaperna som tillsammans bygger framtidens hus redan nu.

Energibesparingen kommer att utvärderas noga under en testperiod då en äkta familj ska leva ett äkta liv i huset. Via en blogg kommer man att kunna följa hur det går.

 

Till Miljösmarta hus i Smålands hemsida.

Investeringsstöd till dig som väljer solceller

121221

Vet du om att du kan söka investeringsstöd när du installerar solceller? Den 20/12 beslutade regeringen nya villkor för stödet som gäller både företag och privatpersoner. Från 1 februari 2013 ges stödet med 35 procent av de godkända kostnaderna.  


- De val vi gör idag måste vara hållbara. Och en av de mest hållbara energikällorna som finns är solen. Vi ser nu en snabb utveckling av solcellstekniken, vilken är väl lämpad för småskalig energiproduktion. Det här investeringsstödet främjar tekniken och ger för många svenskar möjlighet att installera solceller och bli sin egen småskaliga elproducent, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt.


KarlsonHus har sedan tidigare haft solfångare som standard, och nu ingår även solceller i standardleveransen.

 

Ansökan om att få ta del av solcellsstödet görs till Länsstyrelsen.

Nu kan du köpa våra hus med extra inget

121211

Sedan en tid tillbaka finns våra fjärilshus, fem populära och mycket prisvärda husmodeller där vi skalat bort allt tillbehör och fokuserat på det som gör ett hus hållbart, hälsosamt och ekonomiskt i drift - klimatskalet. Nu tar vi nästa steg och erbjuder hela vårt sortiment enligt fjärilsprincipen. Det innebär att det ska vara lätt att finansiera och bygga ett nytt hus.
 
Ett klimatskal innehåller väggar, bjälklag och tak samt fönster, ytterdörr och listverk med salningar och fönsterbänkar. Som tillval erbjuder vi ett ventilations- och värmepaket med värmeåtervinning, ackumulatortank, solfångare och en värmepump efter förutsättningarna på plats. Vi kan även leverera ett färdigt solcellspaket som omvandlar solstrålning till elektricitet, eftersom våra värderingar bygger på att varje hustak bör ta vara på den miljövänliga energin som solen ger.

Givetvis tillhandahåller vi även kompletta hus till den som önskar.
 
Vi har modeller från 50 till 243 kvm, du hittar säkert något som passar dig. Välkommen till ett smart husköp!

Åsa Romson besökte plushuset i Växjö

120918

Den 17:e september var Miljöpartiets språkrör Åsa Romson på plats i Växjö för att ta sig en titt på plusenergihuset som växer fram. Huset blir inflyttningsklart först i början av 2013 men har redan rönt stor uppmärksamhet för konceptet att producera mer energi än vad de boende gör av med. Familjen som ska provbo under test- och utvärderingsperioden är utvald och ser fram emot sitt miljöuppdrag. Plushuset är ett samarbete mellan Växjö Energi AB och Miljösmarta hus i Småland där  KarlsonHus ingår som husleverantör.

Se ett klipp från TV4 Växjö om huset här.

Tomter i Tägneby utanför Linköping

120316

Nu säljer vi fem tomter i idyllen Tägneby utanför Linköping! Bara 125 meter från tomterna går Sviestadsån, och det är nära till båtklubb och golfbanor. Tomterna lämpar sig särskilt väl för våra sekelskiftesvillor, som Stora Lusthuset och Mälhamra. Se tomtkarta och kontaktuppgifter här.

 

 

Vi är med och bygger Sveriges första miljösmarta plushus

120131

Växjö Energi bygger i samarbete med föreningen Miljösmarta Hus i Småland och Växjö kommun det första miljösmarta plushuset i Sverige. 
Huset är unikt såtillvida att det inte bara är energieffektivt utan dessutom används byggmaterial och teknik som gör huset koldioxidneutralt. Plushus genererar mer energi än de gör av med. Detta blir ett av de första husen i landet som kan skicka tillbaka energi från solen till el- och fjärrvärmenätet. Ekomer AB ingår i Miljösmarta Hus i Småland, ett småländskt kluster med mål och syfte att bygga närproducerade miljösmarta hus, och kommer att bidra aktivt till byggnationen av det miljösmarta plushuset i Växjö.

Läs mer om projektet här.


Nu tar Ekomer AB över verksamheten

111219
Torsdagen den 15 december tillträdde Ekomer AB verksamheten ur konkursboet från Karlson HusIndustrier AB. Vi vill tacka Åsbo Hus som bidragit till denna lösning. Därmed är den fortsatta försäljningen av KarlsonHusen tryggad. All marknadsföring och försäljning sker genom bolaget Ekomer AB. Samtliga hus till den svenska marknaden tillverkar och levereras av Åsbo Hus. Husen till den utländska marknaden produceras som tidigare av BM-hus.
För frågor om detta, kontakta Kennet Karlsson.

Att återskapa ett älskat hem

110621

I februari 2010 brann gården Nickebo i skånska Sillaröd ner till grunden, bara kokeriet blev kvar. Gården hade varit hem och verksamhetslokal för Havängsprodukter som tillverkar och säljer KRAV-märkta specialiteter. Ägarna bestämde sig för att återuppbygga sin gård och valde Glasmästarevillan från KarlsonHus för kvaliteten, designen och den ekologiska prägeln. Detta är med andra ord inte vilken nybyggnation som helst, utan vår Glasmästarevilla ska ersätta ett älskat hem och återskapa den genuina trivsel som vackra gamla trähus erbjuder. 

 

Nu är snart huset klart för inflyttning, hur det går med bygget kan du läsa på Havängprodukters blogg.

 

Mer om Glasmästarevillan.

Huset som sänker din elkostnad med 70 %

110221

KarlsonHus utvecklar framtidens hus. De är helt ekologiska – och sänker dessutom dina värmekostnader avsevärt.

– När vi startade var vårt mål att sänka värmekostnaderna med 50 procent, men från det har vi lyckats sänka dem med upp till 70 procent, säger Kennet Karlsson, VD.

Alla KarlsonHus byggs med energi-och klimatpaketet EKOMER. Husgrunderna består av ett återvunnet glasmaterial. Materialet i väggisoleringarna är också återvinningsbart – men största nyheten är solfångarna på taket. De ingår som standard i varje husleverans. 

– Solen är en oändlig resurs som är och förblir gratis. Och även om vi har förhållandevis få soltimmar här uppe i norr funkar det bra, solceller hämtar energin från dagsljuset och du behöver inte betala ett enda öre.

 

Vårt hus Newport är på hela 243 kvm, men förbrukar bara mellan 20 och 40 kWh per kvadratmeter och år!

 

 

Läs mer om hus Newport här

Läs mer om EKOMER här.

Besök oss på Hem- och villamässan i Malmö, 3-6/3

110223

Den 3-6 mars finns vi på Hem- och villamässan på Jägersro i Malmö. Kom och berätta om ditt drömhus för oss, eller finn en ny favorit bland våra vackra sekelskiftesvillor med ekologisk profil. Låt oss också prata om energibesparingar, elräkningar och hur man kan utnyttja den gratisvärme som solen ger. Du hittar oss i monter nr B:394.

 

Vill du boka ett besök i förväg eller ställa frågor till våra representanter i Skåne och Halland?

 

Ring eller maila:

Viveka, 0704-94 09 64, viveka.gulda@karlsonhus.com

Mikael, 0706-60 01 06, mikael.gulda@karlsonhus.com

 

 

Öppettider
Torsdag 3 mars 11-19
Fredag 4 mars   10-19
Lördag 5 mars   10-18
Söndag 6 mars  10-17

 

Till mässans hemsida.

 

Välkommen!

En Glasmästarevilla växer fram

101215

På Humlebackens blogg kan du just nu följa hur en Glasmästarevilla växer fram i skånska Sillaröd. Huset ska ersätta en vacker byggnad som brann ner tidigare i år. Just att återskapa gamla hus har blivit något av vår specialitet då våra hus kommer med en stor portion patina och personlighet direkt från fabrik. Detta beror på de vackra, genomarbetade detaljerna som låter huset se ut som om det alltid stått på sin plats. Och det känns extra roligt att hjälpa en familj som jobbar med ekologiska produkter tillbaka till ett nygammalt, vackert och sunt hem.

 

Till Humlebackens blogg

Till Glasmästarevillans sida

Våra nyårslöften

110101

Vi ska vara med och bidra till att den negativa trenden med klimatförändringar vänder under 2011. För 10 år sedan började vi på KarlsonHus att utveckla vårt EKOMER-koncept. Detta var långt innan världen fått upp ögonen för den globala uppvärmningen och koldioxidutsläppen.

 

2009 lovade vi att ha som målsättning att bara sälja EKOMER. Under 2010 har EKOMER försäljningen svarat för 65 % av vår totala försäljning, men det räcker inte...
Så inför 2011 lovar vi att 100 % av de hus vi säljer kommer att vara EKOMER.
Vi lovar också att under 2011 arbeta hårt tillsammans med våra partners för att utveckla EKOMER till det ultimata nollenergihuset.
EKOMER loves Carbon Zero & Energy Zero!

Soltorp i Allt i hemmet

101101

Det är något speciellt med KarlsonHus och julen. Den gör sig helt enkelt extra bra i våra vackra sekelskiftesvillor. Nu kan du se hur Villa Soltorp gjordes julfin i senaste numret av Allt i hemmet. Soltorp byggdes som en variant på Stora Lusthuset Uttringe, och här är julen alltid vit!

Släktforskning i New England

100924

Följ med på en husesyn i New England! Vi har rest över Atlanten för att leta efter rötterna till några av våra mest populära modeller. Vår road trip förde oss bland annat till Newport, Cape Cod och Marthas Vineyard. Det blev mycket liggande fasadpanel, vackra fönsterluckor, härliga porchar och en och annan snickarglädje. Häng med så får du se!

En nominering som gör oss stolta

101006

Vårt energi-och klimatpaket EKOMER har nominerats till Industrins Hållbarhetspris 2010 i kategorin Årets hållbara produkt. Detta gör oss särskilt stolta och glada då många av våra tankar med EKOMER kretsar just kring uthållighet och minimal miljöpåverkan under husets hela livstid. 

 

Motiveringen lyder:

 

Ekomer är en husbyggnadsteknik där användningen av fossila råvaror begränsats till ett minimum, vilket gör det färdiga huset koldioxidnegativt under en livstid på 100 år. Bland annat har mineralull och cellplast ersatts av cellulosa/returpapper och returglas. KarlsonHus har också ökat all användning av trä vilket ger ekologisk hållbarhet genom fotosyntesen. Om alla hus idag byggdes efter Ekomer-konceptet skulle utsläppen minska så mycket att klimatmålen som är satta för 2050 skulle uppnås.

 

De övriga nominerade är Bauers kemikaliefria vattenbehandling och ClimateWells soldrivna luftkonditionering.

 

Till Industrins Hållbarhetspris 2010.

Se villa Skogslunden växa fram

100927

Att se ett hus växa fram är alltid en speciell upplevelse. Just nu kan du följa Jennie som skriver byggdagbok om familjens nya KarlsonHus, Villa Skogslunden. Huset får liggande vit panel, New England-kupor, veranda, porch och klädkammare till varje sovrum. Häromdagen var det taklagsfest, och nu fortsätter byggnationen utvändigt och invändigt.

Släktforskning i New England

100823

Följ med på en husesyn i New England! Vi har rest över Atlanten för att leta efter rötterna till några av våra mest populära modeller. Vår road trip förde oss bland annat till Newport, Cape Cod och Marthas Vineyard. Det blev mycket liggande fasadpanel, vackra fönsterluckor, härliga porchar och en och annan snickarglädje. Häng med så får du se!

Nu kan du se ALLT som ingår i våra hus

100629

Nu kan du se en mycket detaljerad leveransbeskrivning med uppgifter om varje produkt som medföljer våra hus. En diger läsning som vi verkligen rekommenderar! Vi har sammanställt denna beskrivning för att du som blivande husköpare ska kunna bedöma och jämföra priset och kvaliteten på ditt nya hem. Ett hus är ju så oändligt mycket mer än väggar och tak. Inredningen och den tekniska utrustningen är minst lika avgörande för husets kvalitet, hållbarhet och långsiktiga värde.

Dokumentet finns som PDF, skriv gärna ut och ta med på din resa till ditt framtida boende.

 

Till leveransbeskrivningen (öppnas i nytt fönster).

KarlsonHus gillar Miele. Och Miele gillar KarlsonHus.

100628

Därför har vi nu startat ett samarbete som innebär att du som köper ett KarlsonHus kan välja ett komplett vitvarupaket från Miele med din husleverans! Där ingår allt du behöver till en komfortabel vardag - i elegant design, med en massa smarta funktioner och i en energiklass som väl matchar våra höga krav som leverantör av Sveriges mest genomtänkta ekologiska huskoncept EKOMER. Utrustningen finns både i vitt och rostfritt. Om du vill uppleva produkterna på plats rekommenderar vi ett besök på Miele Gallery i Stockholm-Solna där du kan se en imponerande utställning och delta i matlagningskurser.
 
Miele har funnits i Sverige sedan 1970. På Miele Gallery visas några av företagets äldsta produkter som fortfarande fungerar. Idag är spisarna, tvättmaskinerna och kyl-/frysskåpen made in Germany ultramoderna, funktionella och högklassigt designade. DynaCool, VarioRoom, EasyOpen, TwinBooster och PerfectClean är några innovativa egenskaper att hålla utkik efter för dig som vill ha avancerad, lätthanterbar och energisnål teknik i kök och tvättstuga. 
 
Länk till Miele. 
 
Vi levererar även som tidigare vitvaror från Husqvarna. 

Humlebacken i Allt om Kök & Bad

100619

Visst är det underbart vackert, Humlebackens kök på hela 28 kvm. Med träpanel på väggarna, återbrukade glasdörrar, ett antikt terracottagolv och en härlig köksö med induktionshäll och praktisk extravask. Sveriges största guide för kök och badrum har uppmärksammat Vivekas och Mikaels drömkök och slår upp nästa nummer med ett stort reportage. Den 22 juni kommer tidningen ut i handeln, missa inte den!

 

Vill du läsa mer om Livet på Humlebacken? Besök Humlebacken Living där du också får veta alla detaljer om köket!

En bröllopsgratulation till vår hedersmedarbetare!

100618

I mars 2004 besökte oss Kronprinsessan Victoria på en resa genom Småland. Vi visade henne fabriken och hon blev så förtjust att hon gärna ville slå in en spik själv i huset som just tillverkades. Det gick alldeles utmärkt under handledning av Kristoffer Karlsson, och idag bor en nöjd Stockholmsfamilj i huset med den kungliga spiken. Kronprinsessan Victorias besök var en stor dag för oss, och vi vill gärna lyckönska henne på hennes stora dag. Synd bara att det unga paret redan ordnat boende...

Juvelkampanjen fortsätter!

100609

Under hela är 2010 har du möjlighet att köpa ditt äkta KarlsonHus till ett extra förmånligt pris. Vi har valt ut fyra av våra populäraste hus samt en nykomling - modernistiska Villa Lundén. Husen levereras i EKOMER-standard som gör att de uppfyller de nya energikraven från Boverket med bred marginal.
I kampanjen ingår följande hus: enplanshuset Gullvivan, 1,5-planshusen Hunnebo och Katrine samt 2-planshusen Annie och Villa Lundén. Läs mer om kampanjhusen här! 

Drömhem & Trädgård

100414

Nu är tidningen Drömhem & Trädgårds specialutgåva "Bygga nytt & renovera“ ute i handeln. Omslaget pryds av vårt hus Humlebacken som också presenteras i ett 9-sidigt reportage i tidningen. Läs hela reportaget här!
Dessutom finns våra hus Annie och Glasmästarevillan med under rubriken "Husguiden, 22 nya husmodeller“. Annie ingår i vår Juvelkampanj  där vi erbjuder fem populära hus till mycket förmånliga priser. Kampanjen pågår under hela 2010. Helsidesannonsen visar Stora Lusthuset Bergvik.

Husen som omfattas av vår Juvelkampanj är Annie, Hunnebo, Katrine, Gullvivan och Villa Lundén. Läs mer om kampanjen här.

Kom in i köket!

100405

Du har väl inte missat “Humlebacken Living“? Här beskriver Viveka tankarna och känslorna före, under och efter byggnationen av huset, en modern sekelskiftesvilla som har sitt ursprung i vår populära lusthus-serie. Nyligen uppdaterade hon med en härlig beskrivning av köket som husets viktigaste rum. Besök även Humlebackens blogg där det just nu pågår landets största vårteckensutmaning som engagerar bloggare i hela Sverige samt Norge!
 
 
Till bloggen

KarlsonHus i Leva & Bo

100321

I senaste utgåvan av Expressens bilaga Leva & Bo kan du läsa ett härligt reportage om Soltorp, en variant på Stora Lusthuset Uttringe. 

Huset är "ett hem i Villa Villekullastuk med sekelskiftescharm och ett fantastiskt ljusinsläpp". De mycket nöjda ägarna kan bland annat glädja sig åt ett nästan 30 kvm stort kök som  inte lämnar någon oberörd samt ett badrum med äkta spakänsla. Du kan se planlösningen av huset här.

 

Earth Hour - vi släcker igen

100313

Även i år kommer KarlsonHus att delta i den världsomfattande klimatmanifestationen Earth Hour som äger rum lördagen den 27 mars kl. 20.30. Miljontals människor över hela jordklotet kommer att släcka ljuset i sina hem för att visa sin omtanke för det vi alla har gemensamt - vår planet. År 2009 deltog mer än 4000 städer i 88 länder i Earth Hour, i år är redan 103 länder anmälda. Aktionen som organiseras av WWF började i Sydney år 2007 och har spritt sig över hela jorden sedan dess.
KarlsonHus är ett av hittills mer än 600 svenska företag som anmält sitt stöd för Earth Hour. Du som släcker lördagen den 27 mars är i gott sällskap av bland annat Michael Nyqvist, Lena Olin, Stellan Skarsgård, Noomi Rapace, Alexander Skarsgård, Amelia Adamo och kung Carl XVI Gustaf.

 

Läs mer på den svenska hemsidan för Earth Hour 2010 här. 

Hur byggs ett KarlsonHus?

100105

Hur går det egentligen till när man bygger ett KarlsonHus? För att svara på denna fråga har Viveka på Humlebacken gjort en liten film. Det ser ut som trolleri när huset anländer i färdiga delar och sätts ihop på några få dagar. Men faktum är att det ligger mycket planering bakom. Vi gör allt för att monteringen på byggarbetsplatsen ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Att se sitt nya hus växa fram på detta sätt är en fantastisk upplevelse. Se filmen här!

Ge klimatet ett Gott Nytt År

091228

Världens ledare har inte lyckats särskilt väl på klimatmötet i Köpenhamn. De var överens om att något behöver göras men hade svårt att fördela uppgifterna. Vi på KarlsonHus tror inte på att klimatfrågan ska lösas enbart av regeringar. Vi tror att var och en av oss kan göra skillnad. Om vi alla konsumerar med eftertanke och långsiktighet blir vi en positiv kraft starkare än lagar och förordningar.
 
Idag finns det miljövänliga alternativ till allt. Kvalitet istället för slit och släng. Förnybara resurser istället för fossila. Naturmaterial istället för energikrävande plast. 
 
KarlsonHus EKOMER är det bästa klimatsmarta alternativet för dig som vill bygga nytt. Cellulosa i väggarna istället för stenull. Återvunnet glas i grunden istället för cellplast. Solfångare och bergvärme istället för uppvärmning med olja eller el. En energiförbrukning på 20-40 KWh per kvadratmeter och år istället för minst det dubbla i de flesta konventionella nybyggda husen.  Du kan göra skillnad, och det är dessutom lönsamt för dig! Kontakta din återförsäljare, så berättar vi mer om hur du bygger sunt, miljövänligt och energisnålt. Låt oss tillsammans ge klimatet ett Gott Nytt År!

Husvisning i Växjö

091021

Lördagen den 24:e oktober kl 13-16 visar vi ett nybyggt Karlsonhus i Växjö. Det är vår mycket populära och vackra husmodell Hunnebo som nu har lämnat kusten för att slå rot i den småländska myllan. Men den maritima prägeln finns kvar med en strålande vit fasad och den inbjudande blå entrédörren, inramad av två vackra sidoljus. Missa inte detta tillfälle att uppleva ett äkta KarlsonHus både från in- och utsidan!

 

Huset finns på Sjöudden Gunnebo (vid gamla vattenverket). Om du önskar en vägbeskrivning eller har frågor om huset eller visningen var vänlig kontakta

Niclas Eliasson,

tel 070-729 46 99,

mail niclas.eliasson@karlsonhus.com

 

Bilder, planlösningar och mer om modell Hunnebo hittar du här.

 

KarlsonHus nominerat igen

091012

KarlsonHus var nominerat till Industrins Hållbarhetspris som delades ut för första gången. Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma goda insatser som görs inom industrin för ett mer hållbart samhälle, samt att inspirera fler att göra mer.

 

18 finalister hade kvalificerat sig. Motiveringen för KarlsonHus' nominering lydde: ”För utveckling och kommersialisering av koldioxidneutralt, hållbart byggande med en nollvision för energiförbrukning och med en potential att öka svensk export. De har kombinerat ett hållbart, återvinningsbart materialval med energisnål teknik och höga krav på design och livskvalitet.”


Vinnare blev UMV Coatings (InvoTip) "för att ha utvecklat och patenterat en genialiskt enkel produkt för en global marknad, som enkelt och snabbt ersätter befintlig utrustning i papper och kartongmaskiner för bestrykning av papper och kartong. Tekniken sänker kostnader genom att spara råvara och energi och ger samtidigt en bättre yta på slutprodukten.”

 

KarlsonHus, som kom på andra plats, gratulerar!

Humlebacken öppnar för dig

090929

På söndag den 11 oktober är du välkommen att uppleva Humlebacken i verkligheten. Se drömhuset alla pratar om och som har haft besök av både Vakre Hjem, Lantliv och Drömhem & Trädgård. Träffa bloggaren Viveka och snickaren Micke och njut av detaljkärlek och inredningssmak utöver det vanliga. Ta en titt i de berömda badhytterna, räkna fönsterrutorna i sovrummet och slå dig ner vid köksbordet en stund. Närmare än så kan du inte komma den äkta KarlsonHus-känslan.
 
Humlebacken inbjuder till öppen visning söndagen den 11 oktober kl. 12-15. Ingen föranmälan behövs. Huset finns på Tremansvägen 45 i Höllviken. Kontakta Mikael & Viveka Gulda på telefon 0706-600 106 eller per mail för en vägbeskrivning. Mer om Humlebacken kan du läsa här på vår hemsida och på Humlebackens blogg. Ha en underbar stund i ett av våra finaste hus!

Skogsindustrins Oscar till Kennet Karlsson

090917

Kennet Karlsson, VD på KarlsonHus, har vunnit en Forest Industry Award 2009 i kategorin Årets Utvecklingsinsats. Priset delas ut för nytänkande och nyskapande inom den skogsbaserade industrin. Motiveringen lyder: ”Kennet Karlsson, VD i trähustillverkaren Karlson Hus, har utvecklat Ekomer-huset, som är isolerat med återvunnet glas i stället för fossil cellplast. Materialet spärrar mot fukt och kyla och gör grundplattan tät och varm. Det porösa glaset väger extremt lite och är lätt att bygga med. Kennet står för nytänkande och utveckling inom träindustrin och har stor öppenhet för ny teknik, material och materialkombinationer.”

Arbetet med EKOMER-huset startade Kennet Karlsson för snart 10 år sedan. Då var det inte många som hade klimatförändringen på agendan och som på allvar tog ansvar för sitt ekologiska fotavtryck inför framtiden. Idag är miljöfrågan allestädes närvarande, men vi nöjer oss inte med det utan driver utvecklingen av vårt EKOMER-hus vidare. Därför erbjuder KarlsonHus nu som första leverantör EKOMER-paketet med solfångare som standard. Läs mer om EKOMER här.

Nyskapande Newport

090915

Intresset för vårt EKOMER-hus Newport är stort. Nu har även tidningen Vårt Nya Hus gjort ett hembesök under rubriken "Nybyggt i gammal stil". Och det är precis vad Newport är. En traditionell  och ändå tidlös design med spår av New England men också av svensk herrgård. En dröm i vitt med vackra detaljer och en underbar veranda runt om huset. Samtidigt är Newport banbrytande inom miljöomsorg och energisnålhet. Huset är på hela 243 kvm men förbrukar bara mellan 20 och 40 kilowattimmar per år och kvadratmeter. Det är den tjocka cellulosaisoleringen, en välisolerad grund, solfångare på taket, en vattenmantlad kakelugn och en smart ventilation med värmeåtervinning som gör det. Att miljövänligt och energieffektivt inte behöver vara tråkigt är Roberths och Mias hus det bästa beviset på. Här kan du se och läsa reportaget. 

 

Om du bara ska se en film i sommar

090731

så tycker vi att du ska se HOME, en film om jordens skönhet och balans. Filmens skapare, Yann Arthus-Bertrand, är fotografen bakom de spektakulära bilderna till utställningen och boken "Jorden sedd från himlen". Hans film hade premier på världsnaturdagen den 5:e juni i mer än 50 länder samtidigt. Den visades open air och på biografer jorden över och gick samtidigt online i HD-kvalitet på Youtube, där den haft över 2 miljoner nedladdningar sedan dess. Titta själv, så förstår du varför. Se filmen här.

Vårt nya hus

090721

I den stora sommarutgåvan av tidningen Vårt nya hus (4-2009) kan du bekanta dig med en ny version av vårt Stora Lusthus. En dröm i vitt, med känslan av medelhavet. Huset levererades ursprungligen med en stor veranda. Senare valda byggherren att glasa in denna för att skapa ett ytterligare rum som med sina generösa fönsterytor och ljusinsläpp berikar huset året om. Klicka här för att se presentationen, eller köp tidningen i din pressbyrå! Då får du en fullmatad inredningstidning på köpet. Fler bilder och planlösningen hittar du här (hus G-709).

Drömmarnas tid är här

090707

Visst är det underbart med sommar och semester! Vi på KarlsonHus önskar alla våra kunder ett par härliga, avkopplande veckor. Sommaren är också högtid för dig som går och drömmer om ett nytt hus. Passa på och låt dig inspireras av alla fantastiskt vackra trädgårdar, verandor och altaner som finns att beskåda överallt i fina Sommarsverige!

 

Våra bloggare ligger inte heller på latsidan. På Humlebacken snickras det grindar och badhytter, med ett uppfriskande bad i poolen då och då. Även familjen på Soltorp funderar på en pool, kanske med ett vitt poolhus till, passande till villan? Hannah som precis har bestämt sig för ett KarlsonHus går omkring på sin nyinköpta tomt och låter huset växa fram i fantasin.  I "Kråkslottet" (ett Stora Lusthus) på Åland står verandabygge på tur. Läs, se bilder och njut av allt det vackra som våra byggherrar har gjort till sin vardag! Vi vill också betona att vi varken har beställt eller betalar för dessa bloggar. De har växt fram av ren glädje över att bygga och bo med KarlsonHus.

 

Inspirationspris till KarlsonHus

090506

Återvinningsindustriernas Inspirationspris 2009 går till KarlsonHus. Vi får priset för vårt EKOMERhus, isolerat med återvunnet glas istället för fossil cellplast. Priset delades ut i Stockholm av den världskände naturfotografen Mattias Klum.
 

– Ökad återvinning är en nyckel till minskat resursslöseri och hejdad klimatpåverkan. Genom att isolera sina hus med skumglas gjort av återvunnet glas, minskar KarlsonHus användningen av fossil plast med 700 kilo per hus. Dessutom lägger det grunden för en skumglasindustri i Sverige. Därför är de mycket värdiga vinnare av Inspirationspriset, säger Annika Helker Lundström, vd för Återvinningsindustrierna.

 

Motiveringen för Återvinningsindustriernas Inspirationspris 2009 lyder:

 

"2009 års Inspirationspris går till KarlsonHus för användning av skumglas i sitt hus EKOMER. KarlsonHus har med stark drivkraft och kreativt nytänkande bytt ut traditionella byggmaterial mot återvunnen råvara och erbjuder detta aktivt till sina kunder. Istället för fossil cellplast använder KarlsonHus den industriella råvaran skumglas i Ekomer-grunden. Detta ger en minskning av energiresursanvändningen vid byggnationen med närmare 60 % samtidigt som det minskar deponeringen av återvunnet förpackningsglas i Sverige.

KarlsonHus har varit en av de drivande kunderna för att det skall etableras en industriell tillverkning av skumglas i Sverige. KarlsonHus är föregångare i sin bransch. De bryter gängse tankebanor och arbetar för att öka kvalitet och miljöprestanda i sitt lågenergihus Ekomer.”

 

Läs hela pressmeddelandet här.


 

Nu ger staten bidrag till solceller

090426

Inom kort kommer regeringen att presentera ett stödsystem som ska göra det enklare för privatpersoner att investera i solenergi. Stödet blir högst 60 procent av kostnaden för projektering, material och installation av solceller. Det nya stödsystemet ska komma igång vid halvårsskiftet och fungera retroaktivt från den 1 januari i år under förutsättning att EU-kommissionen godkänner förslaget. Detta är goda nyheter för dig som vill satsa på ett klimatsmart, energieffektivt boende med EKOMER Sol.

EKOMER SOL är ett komplett system som på effektivast möjliga sätt tar tillvara alla husets energikällor. Det består av solfångare, en ackumulatortank, en vattenmantlad pelletskamin, golvvärme och en elpatron som "toppar" vid behov. Solenergin står för en stor del av tappvarmvattnet. EKOMER SOL är ekologiskt och driftekonomiskt optimalt och sänker din förbrukning av inköpt el med hela 70 %. Detta vinner både du och miljön på!

 

Husvisning i Grebo 4:e april

090402

I Grebo utanför Linköping visar vi ett trevligt enplanshus i vinkel, med garage. Visningen äger rum lördagen den 4:e april mellan kl 13 och 15.

Vägbeskrivning: följ väg 35 mot Åtvidaberg. Sväng höger vid Grebo. Härifrån är visningen skyltad.

Om du har frågor om huset eller visningen, kontakta
Håkan Johansson, 070-412 75 91 eller hakan.johansson@karlsonhus.com


Husets planlösning och fler bilder hittar du här (hus A-111).

 

Visningsannonsen som PDF.

 

 

 

Villafamiljens mässa i Växjö 27-29 mars

090303

Låt dig inspireras på Villafamiljens mässa i Växjö den 27-29 mars. Där kan du träffa vår arkitekt Mikael Andersson, upphovsmannen bakom bl.a.  Lusthus-serien, och diskutera dina boendedrömmar och idéer med honom! Vår representant Niclas Eliasson kommer att finnas på plats för att ge dig handfasta råd om hur det går till att bygga nytt. 

 

 

Delta i Earth Hour med oss

090223

Den 28 mars 2009 klockan 20.30-21.30 släcker miljontals människor ljuset i sina hem. Även KarlsonHus har anmält sig till denna manifestation för klimatet, som började i Sydney år 2007 och har spritt sig över hela jorden sedan dess. 

 

Mer än 70 länder och 500 städer har hittills anmält sig till Earth Hour 2009, bl a Sydney, Peking, London, Los Angeles, Kapstaden, Moskva, Köpenhamn, Göteborg och Malmö. Var med du också. Tillsammans kan vi göra skillnad.

 

Läs mer om Earth Hour 2009 och se videon här. 

 

Nu har vi över 100 hus!

090203

Det är inte lätt att välja hus. Allt ska stämma perfekt för just dina önskemål och behov. För att du ska ha mer att välja på har vi nu lagt ut en mängd husförslag på vår hemsida, antingen varianter på våra mest sålda hus eller helt nya modeller. Gå in på Våra hus och klicka dig vidare till Fler varianter i de olika kategorierna. Husen presenteras med färdiga PDF-ritningar och bilder, där sådana finns. Kolla in, ditt drömhus är kanske närmare än du tror!
 

Premiär för Humlebacken LIVING

090104

Hur känns det egentligen att flytta in i ett alldeles nytt hus? Vad ska man tänka på om man vill ha ett skafferi i sitt kök, och hur får man tid och ork över till att anlägga trädgården? En som vet detta och mycket mer är Viveka på Humlebacken. Tillsammans med sin familj flyttade hon i somras in i drömhuset i Höllviken. Här delar hon med sig av sina tankar, erfarenheter och inredningsidéer. Att det inte är någon helt vanlig familj som bor på Humlebacken står tydligt ganska snart. Se bara på alla omsorgsfullt valda detaljer... Välkommen till Humlebacken LIVING!
 
 

Vårt nyårslöfte

081231

Vi vill bidra till att 2009 blir ett vändningens år i klimatfrågan. Det är nu 8 år sedan vi började utveckla vårt EKOMER-koncept, långt innan frågan om CO2-utsläpp och global uppvärmning vann uppmärksamhet jorden över. Idag står vi inte längre ensamma i vår strävan att finna balansen mellan naturens resurser och människans behov. Samtidigt blir våra hus alltmer energisnåla. Vårt nya visningshus i Irland förbrukar fantastiska 12 kWh per år och kvadratmeter. Vägen till ett hållbart byggande, noll koldioxidutsläpp (Carbon Z) och minimal energiförbrukning är utstakad. Vårt långfristiga mål är att alla hus vi säljer ska vara EKOMER-hus. Detta verkar vi för år 2009.

 

Läs mer om EKOMER.

 
 

KarlsonHus på Ålandsmässa

081111

I helgen kommer KarlsonHus att vara representerad på Godbymässan som äger rum i Ålands idrottscenter. Godbymässan är en av Ålands största mässor och visar upp en stor bandbredd av lokala företag i vitt skilda branscher. Du hittar KarlsonHus i monter 62. Mässan pågår lördag 15/11 och söndag 16/11 och öppnar båda dagar kl. 11.

Hör gärna av dig till vår representant på Åland om du har frågor om mässan eller om KarlsonHus. Välkommen!

 
 

Lördagsakademi och besök i ett KarlsonHus EKOMER

081106

Vill du lära dig mer om ekologiskt byggande, utbyta erfarenheter med likasinnade och syna ett KarlsonHus EKOMER i skarvarna? Då ska du anmäla dig till Åsa Folkhögskola som ordnar lördagsakademi med temat "Bygga, bo, leva – steg för steg mot en bättre värld". Dagen består av en kostnadsfri föreläsning av Varis Bokalders, arkitekt, författare och lärare i byggekologi, och en av Sveriges främsta experter på miljövänligt byggande. Därefter har du möjlighet att delta i en studieresa med buss till två ekologiska hus, varav ett KarlsonHus EKOMER som är en variant på hus Mälhamra. Studieresan kostar 300 kr inkl. lunch och eftermiddagskaffe.

Tid: 15 november, kl 10-17 (föreläsning 10-12)
Plats: Västangården, Bievägen 23, Katrineholm

 

Mer information om evenemanget hittar du här (PDF)

 

 

Så här berättar Ulrika Knutsson, som just flyttat in i det Karlson Hus som ska besökas:

 

”När vi började fundera på att bygga miljövänligt, så var det väldigt svårt att hitta information, t.ex på nätet. Utvecklingen går glädjande fort – redan nu ser det helt annorlunda ut. Lösningar som vi hade önskat men inte fanns när vi projekterade, finns idag tillgängliga. Vi ställdes ofta inför avvägningar när det gällde miljö kontra ekonomi – hur skulle vi göra våra val? Vi saknade möjligheten att dela erfarenheter med andra. Ett nätverk skulle vi ha haft stor glädje av – där man kan hitta aktuell information t.ex. om lösningar, produkter och inköpsställen, och ge och ta emot goda råd.”
 
 

Irland köper grönt av KarlsonHus

080905

Irland är en grön ö i mer än en bemärkelse. Här tänker man ekologiskt, och är därför mycket intresserad av vårt EKOMER-koncept. KarlsonHus har fått förtroendet att leverera ett antal hus till ett i Europa mycket uppmärksammat ekologiskt område för bostäder i Tipperary. Bara detta område innehåller tomter för 140 bostäder vilket gör att KarlsonHus funnit en ny intressant marknad för sina energieffektiva hus. I veckan har hus nummer två rests, och fler är på gång. Kombinationen av miljövänligt boende och låga driftkostnader går hem hos irländarna.

-Att bygga på det här sättet ger inte bara skydd för miljön utan påverkar också de boende positivt, både hälsomässigt och ekonomiskt, säger Bill Hatchett på Green Hus Limited på södra Irland där KarlsonHusen nu ser ut att växa upp i allt större antal.

 
 

De värmer sitt hus för 5000:- per år

080828

Tidningen Hem & Inspiration har hälsat på i ett KarlsonHus EKOMER i Örebro. Huset i New England-inspirerad design har inte bara ett stort skönhetsvärde, utan är också en föregångare inom energibesparing. Förra året gjorde familjen av med 4680 kronor för värme och varmvatten. Och då är det ingen liten stuga vi talar om, utan en ståtlig villa på 243 kvm. Hur det går till? Läs själv i reportaget!

 
 

Humlebacken - från tanke till verklighet

080814

Under flera månader har man kunnat följa hur familjen Gulda byggde sitt eget drömhus i Höllviken. Vivekas blogg har blivit en mycket populär samlingsplats för inrednings- och husintresserade och toppar sedan många veckor tillbaka listan över de tio mest populära husbloggarna på www.vibyggerhus.se. Nu har familjen flyttat in i sitt älskade, somriga KarlsonHus och vi kan se fram emot fler härliga bilder, inredningstips och auktionsfynd. Även trädgården ska så småningom ta form. Besök Humlebacken och dröm dig bort till ett sekelskiftesboende med moderna förtecken!

 
 

Nya hemsidan online

080510 

Nu är vår nya hemsida sjösatt och vi hoppas att du som är intresserad av klimatsmarta, vackra trähus ska finna mycket matnyttig information och mängder med husbilder här. 

Hemsidan håller fortfarande på att kompletteras, så titta in då och då! Om du penumererar på vårt nyhetsbrev får du dessutom information om allt som händer, visningar och andra aktiviteter. Välkommen till vår nya hemsida!

AKTUELLT
2020-12-28
Green Tech i samarbete med BM-Hus
 
 

HUR GÅR BYGGET TILL?